Ons verhaal

In 1980 start Jan Selten zijn schildersbedrijf vanuit zijn woonplaats Odiliapeel. Vanaf dat moment vormt onderhoudsschilderwerk de hoofdmoot van de werkzaamheden. Al vrij snel komt er personeel en door inzet en liefde voor het schildersvak verzamelt Jan Selten een groep vakbekwame medewerkers om zich heen.


‘Je vak eren’
Door zelf op de werkvloer aanwezig te zijn, blijft er oog voor kwaliteit. ‘Eerst moet je leren je vak te eren, met plezier en gevoel te werken, mag je hand niet beven als je wereld en leven kleur wilt geven’, is een spreuk waarmee Jan alle medewerkers inspireert. Elk van hen ontwikkelt zich tot specialist binnen zijn eigen vakgebied.

Tweede generatie
Na zijn opleiding komt zoon Mark in 1999 in het bedrijf. Aanvankelijk in de uitvoering, maar vanaf 2008 neemt hij taken over van zijn vader. Toch is ook Mark, net als senior, doorgaans op de werkvloer te vinden. In 2011 betrekt het bedrijf een volledig nieuw pand in Wilbertoord. Het is voorzien van spuitcabine, ruime werkplaats en professionele schilderswinkel. Jan en zijn vrouw Dinie zijn inmiddels met pensioen. Mark zet nu vanuit Wilbertoord de onderneming voort, samen met zijn vrouw Gerlinde en een trouwe groep van vaklieden, die, zoals Mark zegt, door de jarenlange samenwerking onderdeel zijn geworden van de familie.


Gedegen advies
Onder het motto ‘Als het kleurrijk vakwerk moet zijn’ staat Selten bekend om het geven van gedegen kleur- en verftechnisch advies. Daarmee onderscheidt de onderneming zich van tal van collega-schildersbedrijven. Bijzonder is de vergaarde kennis van decoreren en traditionele schildertechnieken.

Kwaliteit door vakmanschap. Vanuit die optiek voeren wij zowel kleine als grote projecten uit. Soms is enkel solide vakmanschap niet genoeg. Dan is er ook extra zorg, kleurgevoel en improvisatie nodig. Op zulke momenten betaalt ook het immer goede contact met onze klanten zich uit. Wij verplaatsen ons graag in onze opdrachtgevers en hun wensen. Ook daarin beheersen wij ons vak.
Kwaliteit en service staan bij ons voorop. Dat is zo’n vanzelfsprekendheid, dat we dat eigenlijk niet eens zouden hoeven benoemen. Waar uit zich dat in? Allereerst in de zorg voor uitgebreide offertes en adviezen als basis van iedere opdracht. In de uitvoering vervolgens, gebruiken onze goed opgeleide vakmensen uitsluitend eersteklas materiaal en gereedschap. Wij zijn AF-erkend schilder, behanger en glaszetter.
Door heel Nederland zijn werken van Selten te bewonderen.Veel objecten hebben door slechts een ‘schilderbeurt’ een geheel andere uitstraling gekregen. Die ervaring nemen wij voortdurend mee in nieuwe projecten. Daarbij vinden we de veiligheid en de gezondheid van onze schilders en de omgeving waarin zij werken zeer voornaam. Wij zijn daarom ook VCA -gecertificeerd. Hiermee waarborgen we onze zorg voor onze mensen en het milieu.

Winkel

In ons bedrijfspand hebben we ons magazijn zó ingericht dat we de professionele producten die we zelf gebruiken ook te koop aanbieden voor uw eigen schilderklus. We voorzien u van uitsluitend kwaliteitsverven van SIGMA en GLOBAL paints. Op bestelling zijn ook producten van WIJZONOL en SIKKENS leverbaar. Verder leveren we enkel professionele non-paint artikelen, die u op bestelling kunt komen afhalen aan onze balie.

Kleurenadvies
Natuurlijk adviseren wij u in onze winkel graag in het uitzoeken van de juiste kleuren, of we helpen u met uw technische vragen. Mocht u er in de winkel niet uitkomen, dan is dat geen probleem: we geven graag een vrijblijvend kleuradvies aan huis.

Openingstijden
Onze winkel is enkel op afspraak te bezoeken. Bel daarvoor: 0485 479953 of met Gerlinde: 06-51926738.