Oprichter Jan Selten met pensioen

Vrijdag 18 november was een verassende dag voor Jan Selten, Oprichter van Schildersbedrijf Selten. Al 50 jaar gewerkt in het schildersvak. De laatste jaren, sinds het bedrijf in Wilbertoord gevestigd zit, is hij de werkzaamheden af gaan bouwen. Dat hij echt helemaal zou stoppen zou hij niet snel zelf zeggen daarom werd er door vrouw en kinderen een verassingsfeestje georganiseerd om Jan Selten te bedanken en om zijn verdiende pensioen te vieren met personeel, familie, klanten en leveranciers.

In 1979 nam Jan het besluit voor zich zelf te gaan beginnen en begon daadwerkelijk in 1980 zijn eigen werkzaamheden vanuit Odiliapeel. Schildersbedrijf Jan Selten was een feit. Al in dat zelfde jaar kwam er personeel bij en in de loop van de jaren groeide het bedrijf onder leiding van Jan en zijn vrouw Dinie uit tot een middel groot bedrijf. Ook het glaszetten en de decoratiewerken behoorden tot de werkzaamheden. Vele discotheken en feestzalen zijn voorzien van schitterende wandafwerking en schilderijen. Jan zei niet snel  nee tegen een opdracht en blufte zich zo naar binnen in de decoratiewereld. Jan bedankte daarom tijdens zijn feest en afscheid dan ook 1 persoon in het bijzonder. Personeelslid van bijna het eerste uur Henk Riepe. Al 35 jaar in dienst bij Selten en voor het grootste deel verantwoordelijk voor alle wandschilderingen en andere creatieve uitingen waar volgens Jans zeggen het schildersbedrijf met de eer ging strijken.
Het personeel bedankte Jan op haar beurt met een mooie glazen beeld wat staat op de parkeerplaats bij het bedrijf in Wilbertoord.

Nog steeds is het een bloeiend bedrijf wat vanuit Wilbertoord gerund wordt door Mark Selten. Jan kan het met een gerust hart loslaten. Hij zal nog vaak in de buurt zijn want zijn stripboeken winkel en zijn hobby tuin zijn ook te vinden rond het bedrijf in Wilbertoord.

Jan je kunt trots zijn op wat je in je carrière hebt bereikt en geniet van je verdiende pensioen!

Op 15 december zal ook Peter Verbruggen met pensioen gaan bij Selten. Peter heeft alles bij elkaar ongeveer 30 jaar bij de Firma gewerkt. Peter bedankt en geniet ervan!